Nelegálne vyrábal ponožky Adidas

12.07.2008 Prešov

Pobočka CKÚ Prešov v súčinnosti s prešovskými colníkmi zadokumentovala dňa 10. 07. 2008 prečin porušenia práv k ochrannej známke, označeniu pôvodu výrobku a obchodnému menu podľa § 281 ods. 1 Trestného zákona, ...
Dňa 10.07.2008, v čase o 9.35 hod. bola na základe príkazu okresnej prokuratúry Prešov vykonaná prehliadka nebytových priestorov v prevádzkarni na výrobu pančuchového tovaru v Prešove. Pri prehliadke bolo nájdených 4 345 párov ponožiek rôznych druhov, ktoré boli označené označením zhodným alebo ľahko zameniteľným s ochrannou známkou spoločnosti ADIDAS International Marketing B. V, čo je v rozpore s ustanovením § 25 ods. 1 zákona č. 55/1997 Z. z. o ochranných známkach, v znení neskorších predpisov.

V tom istom čase bol vykonaný colný dohľad aj v troch predajniach v meste Prešov, kde bolo odhalených ďalších 41 párov ponožiek určených na priamy predaj.

Všetok tovar (ponožky značky ADIDAS v množstve 4 386 párov) policajt colnej správy zaistil.

Predbežný odhad škody v trestnom konaní bol vyčíslený zástupcom spoločnosti ADIDAS International Marketing B. V na približne 526.320, - Sk. Kompletne bude škoda vyčíslená dodatočne.
Zástupca spoločnosti Adidas zároveň potvrdil, že sa jedná o také napodobeniny výrobkov ich firmy, ktoré svojim vzhľadom a niektorými znakmi mohli u zákazníkov vyvolať dojem, že nakupujú značkový tovar.

Policajt colnej správy vyššie uvedenú osobu obvinil z prečinu porušenia práv k ochrannej známke, označeniu pôvodu výrobku a obchodnému menu podľa § 281 ods.1 Trestného zákona.

mjr. Ing. Renáta Kravcová
hovorkyňa Colného úradu Prešov
v.r.
 

Vyberte región